Saturday, April 4, 2015

Office Interior Design | Vail Systems | Chicago | Eastlake Studio

"Looking to connect its future to the past, Vail Systems, a communications software developer, found a perfect home in the former Chicago Daily News press room. The once industrial space has been transformed into a collaborative environment that inspires innovation. Unique structural elements organize functional requirements. Staff is located in large reconfigurable areas, while meeting spaces are organized under mezzanines and catwalks. The central focus is a meeting room under a mezzanine that is encased in charred wood planks and tinted glass with black frames, providing strong contrast to the white space. Limited daylight presents a challenge, but bright and reflective materials are introduced so the space is not solely dependent upon artificial light. Ambient reflections from the high gloss concrete floor enliven the space.......more


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...