Saturday, February 11, 2017

Office Interior Design | WeWork | Shanghai | China | Linehouse Design

 WeWork Yanping Lu, is located in the Jing’An district of Shanghai. Nestled in what was once the British settlement, the area was occupied by a neighbourhood of longtangs. These houses and laneways are scattered throughout the area, and many now exist as remnants of their previous lives. These longtangs are sectionally cut, revealing the buildings’ structures, interiors and the way residents once occupied these laneway houses. Linehouse used this as their conceptual approach in developing the co-working space for WeWork.

Upon entering, a house framework envelops the reception, composed of white metal channels with the interior of the channel painted teal blue. Polycarbonate is layered upon the structure filtering the lighting; in moments this is peeled back to reveal the structure beyond. The reception desk is composed of salvaged TVs and radios; objects commonly seen in the laneways of Shanghai.

This play of sectionally cut structures continues in framing the pantry and seating nooks. Materials are layered, fixings exposed, revealing tectonically how the wall has been composed together........more


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...