Monday, March 13, 2017

Fashion Store Interior Design | Philip Lim | West Hollywood | Leong-Leong

Located in West Hollywood, a 7,000 s.f. existing building is transformed into 3.1 Phillip Lim’s first west coast flagship store. By introducing a thick, curving wall within the existing building envelope, one large main space unfolds into four smaller nooks. Mirrors along the walls enhance the capaciousness of the store and create visual continuity between adjacent spaces. The curving geometry and thickness of the wall allows for the conventional methods of lighting and display to be reconfigured through the logic of the niche, while a single, continuous, light-diffusing membrane floats above the space, providing a sense of depthlessness.

Like a well-constructed garment, the curving wall has a inner and outer linings. The various spaces generated by the curving wall are lined with textures to create varying atmospheres......more


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...